Види шарфів.

хусткаЙого величність шарф. види шарфів.

Вам хочеться бути стильною, тобто мати індивідуальність, йти в ногу з вимогами моди, але при цьому не обтяжувати себе пошуками стильних штучок по магазинах і не витрачати багато грошей? Вихід є – боа, бактус, кашне, косинка, хустка, палантин, снуд, хота, парео!

Таким аксесуаром можна прикрасити голову, плечі, шию, пояс, перетворити в спідницю, блузон і навіть сумочки. Коротше, шарф у всьому його різноманітті.

Шарф, що буквально з французької означає «пов’язане», не тільки в’яжуть, а й шиють.
Від тканини, з якої буде виготовлений шарф і способу його носіння, змінюється назва шарфа і ваш образ.

Якщо ви закутали шию в’язаною косинкою з подовженими кінцями, і зав’язали кінці цієї косинки попереду, то це – скандинавський варіант шарфа – бактус.

Він в’яжеться у вигляді трикутника, хустковою в’язкою. Його можна прикрасити намистинами, пензликами, зробити однотонним або смугастим. Такий шарф зробить ваш образ затишним, теплим, бажаним.

Шарф-труба, шарф-хомут, шарф без кінця і без початку, шарф – нескінченність – шарф – снуд, в’яжеться по колу. В’язаний снуд легко перетворюється в головний убір, схожий на капюшон.

Снуд, зшитий з м’якої тканини, замінить комір. Шарф – снуд може зігріти, а може прикрасити ваш наряд, перетворивши скромне плаття або блузу в вечірнє вбрання.

Якщо ви пов’яжете шовковий, двосторонній шарф під шию, то це вже кашне, що з французької перекладається як «ховай ніс». Кашне – чоловічий шарф, але це не означає, що він не може прикрашати жінку.

Красиво пов’язавши кашне можна прикрасити будь-яке жіноче плаття, головне не помилитися в кольорі і зав’язати його не вузлом, а заколоти, наприклад брошкою, пришити ґудзик, перетягнути красивою гумкою або стрічкою.

Палантин – широкий шарф з шовку, кашеміру, трикотажу, хутра, в’язаний або шитий, в одну мить може перетворитися в вільний блузон, якщо ви його накине на плечі, а на талії перетягнете ремінцем.

Уродженець Французької Полінезії – широкий шарф з тонкої тканини – парео, може бути не тільки ефектною спідницею, але і топом, сукнею і навіть шароварами, якщо його пропустити між ніг і на талії закріпити стрічкою або ременем.

Шарф з пір’я – боа, прикрасить відкрите жіноче плаття. Сучасні види пряжі дозволяють зв’язати такий вишуканий шарф – боа за лічені години.

Шарфи з тонких тканин, скручені в джгут, перетворюються в браслет, поясок, пов’язку для волосся.

Маленькі легкі шарфики з м’якого шовку – в вишукану квітку для прикрашення сукні.

Шарф квадратної форми – хустка – можна використовувати як сумочку, якщо кінці спочатку скрутити в джгути, а потім зв’язати вузлом. У таку хустку можна запакувати об’ємний подарунок.

Його величність шарф! Не випадково слова «шарф» і «шарм» співзвучні.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.